*Glitter* kledingverhuur". Tel.: 06-55507086
Industrieweg 8d  
2404 BZ Alphen a/d Rijn

Pasen

Pasen is een belangrijk christelijk feest. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. Volgens huidige berekeningen heeft deze kruisiging plaatsgevonden tussen de jaren 26 en 36.

In de loop der jaren zijn veel non-religieuze culturele elementen toegevoegd aan het feest waardoor het een belangrijk seculier feest is geworden. Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag. Beide dagen worden wel afzonderlijk Eerste en Tweede Paasdag genoemd.

Het christelijke Pasen verwijst ook naar de vijftig dagen durende periode van het kerkelijke jaar vanaf het paasfeest tot Pinksteren, gedurende welke de christenen hun jaarlijkse paasplicht mogen vervullen. De periode van het paasfeest tot Hemelvaartsdag duurt veertig dagen.

Zeer veel gebruiken waarmee de terugkeer van de lente gevierd werd, zijn in de gebruiken rond het christelijke Paasfeest overgenomen. Het ei is het zinnebeeld van het ontkiemende leven in het vroege voorjaar. De haas is een van oorsprong heidens symbool en is altijd een zinnebeeld van vruchtbaarheid geweest.

Vroeger vond men eieren in oude hazenlegers en/of konijnenholen die gelegd worden door verschillende vogelsoorten, vandaar de link met paashaas en eieren.

De Paasdagen vallen in 2013, op 31 maart en 1 april. Kom tijdig uw paashaaskleding bekijken en bestellen bij *Glitter* Kledingverhuur.  We hebben ze in de kleuren bruin, wit, rood, grijs, groen en zelfs geel.

 

 

image Kippenpak geel, maten 110 (1x),128 (3x), 140 (1x) en  56 (2x) € 15,00

toevoegen Huurkleding
Kippenoutfit bestaande uit: broek (rood), kiel (geel/blauw/rood) en muts (groen met rode kam en gelle snavel). Maten 50,52 en 56 € 15,00

toevoegen Huurkleding
image Kuikenpak geel, maat 128 (3x) en maat 140 (1x) € 15,00

toevoegen Huurkleding
image Paashaas, diverse maten, kleur bruin/wit € 20,00

toevoegen Huurkleding
image Paashaas, maat XL, kleur grijs € 20,00

toevoegen Huurkleding
image Paashaaspak maat XL, kleur rood € 20,00

toevoegen Huurkleding