*Glitter* kledingverhuur". Tel.: 06-55507086
Industrieweg 8d  
2404 BZ Alphen a/d Rijn

Halloween

Halloween wordt vooral in Ierland, Engeland, de VS en Canada gevierd. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen trick or treat (waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of een iets lekkers (meestal snoep) krijgen). De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten.

De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, ofwel All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen op 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar.

Het feest is in de 9e eeuw door Ierse immigranten naar de VS gebracht. In Ierland was de aardappeloogst mislukt, de grote hongersnood decimeerde razendsnel de bevolking en de Ieren begonnen omstreeks 1840 massaal naar Amerika te vluchten. En zoals vaker voorkwam onder migranten: in den vreemde zoekt men contact en steun bij elkaar. Het heimwee naar de roots wordt verzacht in het verder beleven en onderhouden van de eigen feesten en gebruiken. In Amerika duikt dan de bekende jack-o'-lantern-pompoen op, die in de hele wereld wellicht het bekendste gezicht van Halloween is.

 

image Diverse Halloweenkleding, vanaf € 10,- per outfit € 10,00

toevoegen Huurkleding
image In diverse uitvoeringen en maten € 15,00

toevoegen Huurkleding
image Jurk zwart met rode boa (maten 46 en 48)
€ 15,00

toevoegen Huurkleding
image Zwarte cape + creepy masker € 10,00

toevoegen Huurkleding
image Vampier paars, bestande uit een cape en een masker. Sceary! € 15,00

toevoegen Huurkleding