*Glitter* kledingverhuur". Tel.: 06-55507086
Industrieweg 8d  
2404 BZ Alphen a/d Rijn

Horror / Gothic

Gothic is een moderne wereldwijde subcultuur die opbloeide in de vroege jaren '80 als een variant van de gothic rock-scene die vandaag de dag nog steeds bestaat en alsmaar groter wordt. De subcultuur wordt geassocieerd met muziek en kleding.

Vanaf het midden van de jaren '90 kreeg de subcultuur weer wat meer leven ingeblazen. Ondertussen zijn er diverse festivals waar allerlei soorten muziekstijlen gedraaid worden zoals Batcave, Deathrock, Cyber en Darkwave. 

Aanhangers van deze subcultuur worden Goths (Goten) genoemd. De taalkundig foutieve benaming Gothics (Gotischen) komt ook vaak voor. Er bestaan veel meningsverschillen over het gebruik van de woorden Gothic en Goth. In Nederland wordt met name Gothic veelvuldig foutief gebruikt voor welke betekenis dan ook. Ook Engelstaligen schijnen het niet eens te kunnen worden, hoewel in hun taal het woord Goth (Goot) een zelfstandig naamwoord is en Gothic (Gotisch) het bijvoeglijk naamwoord behorende bij dat zelfstandig naamwoord. Het gebruik van een hoofdletter is niet verplicht maar komt vaak voor om de subcultuur van de overige betekenissen te onderscheiden.

 

image Gothicjurk zwart € 15,00

toevoegen Huurkleding
image In diverse uitvoeringen en maten € 15,00

toevoegen Huurkleding
image Lange zwarte gothic jas ca. maat 50 € 15,00

toevoegen Huurkleding
image Jurk zwart met rode boa (maten 46 en 48)
€ 15,00

toevoegen Huurkleding
image

Punkjas legergroen

€ 7,50

toevoegen Huurkleding
image Vampier paars, bestande uit een cape en een masker. Sceary! € 15,00

toevoegen Huurkleding