*Glitter* kledingverhuur". Tel.: 06-55507086
Industrieweg 8d  
2404 BZ Alphen a/d Rijn

Rokkostuum

Het rokkostuum is uitsluitend voor de avond bedoeld. Overdag draagt een heer eerder een jacquet. Het rokkostuum wordt in Nederland door de promovendus gedragen, bij promoties, op een bal, als wedstrijdkleding bij ballroom dansen en door artiesten zoals goochelaars, dirigenten en musici.

In het laatste kwart van de 20e eeuw werd het rokkostuum verdrongen door een huisjasje: de smoking. Aan het Nederlandse hof worden nog rokkostuums gedragen bij diners en bals. Ook bij de bals en diners van de studentencorpora en hun sport- en subverenigingen en op bals van de adel draagt men een rok. Rokkostuums worden voorts standaard gedragen door mannelijke leden van een symfonieorkest bij avondconcerten en trouwpartijen.

Het vest bij een rokkostuum heet rokwit. De pandjesjas moet hierover heen vallen en mag niet te kort zijn. Officieel dient men een zwart vest te dragen als men een rok overdag draagt. Het vest moet als het des avonds wordt gedragen wit zijn. Maar weinig mensen zijn bekend met deze regel en dragen bij een ceremonie overdag rokwit. De vlinderdas dient zelf gestrikt te worden. Tegenwoordig wordt daar vaak de hand mee gelicht.

 

Zwarte lakschoenen in de maten 35,40, 41, 42,43 en 44 € 7,50

toevoegen Huurkleding
image Pandjesjas als onderdeel van een rokkostuum € 20,00

toevoegen Huurkleding
image Pandjesjas + broek+ hemd+ strik+ manchetknopen, maat 46 € 45,00

toevoegen Huurkleding
image Slibjas zwart, diverse maten. € 17,50

toevoegen Huurkleding